06-52500157 info@wisselkom.nl

Ik ontving vandaag bij mijn digitale vaknieuws (en de “bedenker” van deze constructie is zelfs bij Harry Mens’s Business Class op TV geweest) een bericht over “BV met behoud van zelfstandigenaftrek en andere fiscale faciliteiten”.
De “bedenker” biedt een constructie aan “…………waarmee ook eigenaren (DGA’s) van een BV gebruik kunnen maken van de zelfstandigenaftrek en de andere forse fiscale faciliteiten die normaal gesproken bestaan enkel voor ondernemers met een eenmanszaak. Die faciliteiten zijn dan onder meer de zelfstandigenaftrek, startersaftrek, MKB-winstvrijstelling, etc.”.
Deze constructie zou uniek zijn en de collega-fiscalist heeft dat zelfs afgestemd met de belastingdienst.

Maar, u hoeft zich echt geen zorgen te maken dat uw adviseur of accountant die constructie niet kent, want het is een al sedert decennia bestaande – en dus ook door de Belastingdienst geaccepteerde – ondernemingsstructuur van …………. de directeur/aandeelhouder, die enerzijds aandeelhouder is van zijn BV en anderzijds in prive met diezelfde BV een vennootschap onder firma heeft.

Hebt u vragen over deze ondernemingsstructuur, leg dan uw vragen voor aan uw adviseur of accountant; deze kan u zeker van goed advies dienen.